Eseménybeszámoló

Filmklub – mozilátogatás

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00025 pályázat keretén belül felső tagozatos diákjaink kísérőikkel mozi látogatáson vettek részt a gyöngyösi moziban. Tanulóink a sokakat megérintő, Az igazi csoda című filmet nézhették meg


Síoktatás Kékestetőn

Az EFOP1-3.9-17-2017-00025 „Szabadidős tevékenységek fejlesztése Markaz községben” pályázat keretén belül felsős tanulóink előzetes jelentkezés alapján pár napos síoktatásban vehettek részt Kékestetőn.

Január végén és február elején volt lehetőségünk az iskolai oktatás után külön busszal a délutáni órákban gyakorolni ezt a csodás téli sportágat. A diákokkal szakképzett síoktatók foglalkoztak. Több csoportban dolgoztak a gyerekekkel, ugyanis a jelentkezők többsége kezdőként próbálhatta ki ezt a sportágat. Viszont akik korábban már megtanultak, nekik is tovább csiszolódott a technikai tudásuk. A mintegy 40 fős kis csapat lelkesen és jókedvűen tette a dolgát és reméljük a későbbiek során is eljutunk még síelni.

 


Farsangi bál

(A program az EFOP1-3.9-17-2017-00025 pályázat, „Szabadidős tevékenységek fejlesztése Markaz községben” keretén belül valósult meg.)

 

Az idei tanévben is nagy várakozás előzte meg a télbúcsúztató farsangi mulatságunkat. A rendezvényt hosszas szervezés előzte meg, amelyet a kollégák és a diákönkormányzat tagjaival közösen végeztünk. Sok ötletes jelmezt láthattak az érdeklődők. A csoportos produkciók előtt az egyéni jelmezesek vonultak be a színpadra. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga. A felvonulás után kezdődött a tombolasorsolás. Sok támogatónak köszönhetően rengeteg ajándék került kisorsolásra. Az estét egy táncos buli zárta, amelyben kellőképpen elfáradtak a kisebbek és a nagyobbak egyaránt. A szülőknek köszönhetően finom sütemények és szörpök csillapították az éhséget, szomjúságot.
Köszönjük a gyerekek és magam nevében a kollégáknak , Hornyák Dávidnak, SZMK-nak,a szülőknek,  a zsűri tagjainak, Fehér Tamásnak és Markaz Község Önkormányzatának , hogy közreműködésükkel, támogatásukkal megvalósíthattuk a rendezvényünket.

KÖSZÖNJÜK!!!

 

                                                                                               DÖK tagok, Kocsis Erika

 

 


SZÍNHÁZ! SZÍNHÁZ!

Az EFOP-1.3.9-17-2017-00025 pályázat keretében 2018. január 19-én iskolánk 6 – 8. osztályos tanulói, valamint szülők, pedagógusok (összesen 57-en) Budapesten a Vígszínházban megnéztük a Padlás nagy sikerű musical 30. éves jubileumi előadását.
Mindannyiunk számára külön élmény volt, hogy a darab végén valamennyi színész, aki az elmúlt évtizedekben szerepelt a musicalben és a szerzők, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán is együtt ünnepelt a közönséggel – stílusosan:  SZILVÁSGOMBÓCCAL.


Adventi készülődés

 

Ebben az évben, az EFOP-1.3.9-17-2017-00025 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Markaz községben című pályázat keretében rendeztük meg a község civil szervezetivel karöltve az Adventi készülődést. A rendezvényre az Önkormányzat Nagytermében került sor, melyet az Önkormányzat bocsájtott a rendelkezésünkre.
A rendezvény célja, hogy az község lakói: gyerekek, felnőttek egyaránt felkészüljenek a karácsony eljövetelére, apró ajándékokat, meglepetéseket készíthessenek családtagjaiknak. Ebben segítségünkre voltak az iskola nevelőtestületének tagjai, a Mátra-völgyi Óvoda dolgozói, sz iskola SZMK tagjai, lelkes szülők, akik vezették a kézműves foglalkozásokat. A Nyugdíjas Klub tagjai minden évben nagy örömmel sütik a helyszínen a mézeskalácsokat a résztvevőknek. Karácsonyi zene mellett, karácsonyi illatban és hangulatban az óvodások, anyukák, apukák, nagymamák keze alól sok-sok, szebbnél szebb karácsonyi dísz került ki.

 


Tökfaragás

November 8-án ismét megrendezésre került a tökfaragás az EFOP-1.3.9-17-2017-00025 Hagyományőrző tevékenységek fejlesztése Markaz községben pályázat költségkeretéből.
Gyerekek, szülők egyaránt lelkesen faragták a vicces vagy éppen félelmetes tökfejeket. Öröm volt látni, ahogy egy –egy gyerek szeme felcsillant, miután elkészült a saját kis töklámpása. Az elkészült fejekből egy rögtönzött kiállítást rendeztünk, így mindenki megcsodálhatta a másik gyerek munkáját.
A munkában megéhezettek finom sült tökkel csillapíthatták éhségüket. Mindenki kellemesen elfáradva, de a társakkal való közös tevékenység adta élményekkel gazdagon térhetett haza.

 

Betűméret növelése/csökkentése
Contrast