Egészségfesztivál

A Markazi Várvölgye Általános Iskolában 2018. április 21-én először rendeztünk egészségfesztivált, melyen igyekeztünk a legkülönbözőbb formában népszerűsíteni az egészséges életmódot és táplálkozást. A nap  egy finom, egészséges reggeli elfogyasztásával kezdődött, Főzőszervíz Kft. jóvoltából. Az osztályfőnökök reggelizés közben megbeszélték a gyerekekkel, hogy miért egészséges és mégis tápláló ez az összeállítás.

Dr. Rechtorisz László előadása során az elhízásról és annak egészségünkre gyakorolt káros következményeiről beszélt.  A doktor úr egész nap a gyerekek,  felnőttek rendelkezésére állt és különböző egészségügyi vizsgálatokat végzett az ideiglenesen berendezett rendelőjében. A bátor jelentkezőkön  vérnyomásmérést, vércukorszint ellenőrzést és testtömeg-index meghatározást végzett.  Az érdeklődők szemészeti szűrővizsgálaton is részt vehettek.

A testmozgást Katus Attila, világ- és Európa-bajnok sportoló aerobik órájával  és a gyöngyösi Dream Team Cheerleaders csapatának akrobatikus elemekkel tarkított, lélegzetelállító bemutatójával népszerűsítettük.  A sikeres edző  hasznos életmódtanácsokkal is ellátta a gyerekeket. A programok közötti időszakokban az osztályfőnökök játékos feladatokkal, vetélkedőkkel, mesékkel, kézműves foglalkozásokkal, zöldségkóstolással, filmnézéssel folytatták a programot. A szülők meghallgathatták  Dr Taskó Tünde pszichológus kamaszkorról szóló előadását. A sok gyakorlati tanáccsal, vidám történetekkel fűszerezett előadás után mindenki érezhette: „Nem vagyok egyedül!”. Ezen a napon az iskolában egészen biztos, hogy  senki nem unatkozott, sőt mindenki élményekkel és hasznos tanácsokkal, ötletekkel feltöltődve tért haza.

Egészségfesztivál az EFOP-1.8.5-17-2017-00002 Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a Markazi Várvölgye Általános Iskolában költségkeretéből valósult meg.

Betűméret növelése/csökkentése
Contrast
%d blogger ezt szereti: